Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Android-laitteella.
"

Kuvakaappaus Android

Näyttökuvan ottaminen Android

Kuvankaappauksen ottaminen älypuhelimella ja tabletilla on helppoa ja nopeaa, kunhan tietää oikean näppäinyhdistelmän. Android-laitteiden osalta menetelmä voi vaihdella valmistajien ja eri laitemallien välillä. Lisäksi joissakin Android-laitteissa on myös omia hienouksia kuvakaappauksen ottamiseksi, joten asetusvalikon selaaminen voi kannattaa.

Laite, jossa on fyysinen kotinäppäin

Android-laitteissa, joissa on fyysinen kotinäppäin, kuvakaappauksen ottaminen onnistuu painamalla yhtä aikaa äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta + kotinäppäintä. Jos laitteen näyttö välähtää, se on merkkinä kuvakaappauksen onnistumisesta.

 

kuvakaappaus android äänenvoimakkuuden hiljennyspainike + kotinäppäin

Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta + kotinäppäintä painamalla.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Raketti

Laite, jossa ei ole fyysistä kotinäppäintä

Sellaisissa Android-laitteissa, joissa fyysinen kotinäppäin on korvattu ohjelmallisesti, kuvakaappauksen ottaminen onnistuu painamalla yhtä aikaa äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta + virtapainiketta. Laitteen näytön pitäisi välähtää merkiksi kuvakaappauksen onnistumisesta.

 

kuvakaappaus android äänenvoimakkuuden hiljennyspainike + virtapainike

Kuvakaappaus äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta + virtapainiketta painamalla.

Kuvakaappaus pikavalikon kautta

  1. Varmista, että laitteen näytöllä on se näkymä, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
  2. Avaa pikavalikko esiin vetämällä sormella aivan näytön yläreunasta. Vedä valikko näkyviin aivan alas asti.
  3. Pikavalikossa pitäisi näkyä yhtenä valintana kohta ”kuvakaappaus”, ”ruutukaappaus” tai ”screenshot”, hieman laitteesta riippuen.
  4. Napauta kyseistä valintaa ja laite tallentaa kuvakaappauksena näkymästä, joka oli näytöllä ennen pikavalikon avaamista.

Mainos

Honor-puhelimen älykäs kuvakaappaus

Monista Honor -puhelimista löytyy hyödyllinen ominaisuus, joka helpottaa kuvakaappauksen ottamista. Toiminto löytyy nimellä ”Älykäs kuvakaappaus”. Tämä mahdollistaa kuvakaappauksen ottamisen napauttamalla voimakkaasti laitteen näyttöä kahdesti rystysellä. Puhelimen asetuksista voi helposti tarkastaa tukeeko oma puhelin kyseistä ominaisuutta. Lisäksi toiminto on mahdollista kytkeä myös pois käytöstä.

Älykäs kuvakaappaus toiminnon eri vaihtoehdot:

  • Kuvakaappauksen tallentaminen napauttamalla voimakkaasti näyttöä kahdesti.
  • Kuvakaappaukseen halutun alueen valitseminen rystysellä piirtämällä.
  • Näyttökaappausvideon tallennuksen aloittaminen kahdella rystysellä napauttamalla.

Samsung

Palm swipe

Tämä toiminto pitäisi löytyä laajasti ainakin Galaxy S -sarjan puhelimista. Niin sanottu ”karateiskumenetelmä”, joka käyttää eleohjausta hyväksi. Jos laite tukee tätä ominaisuutta, se löytyy asetuksista nimellä Palm swipe. Kun toiminto on päällä, voi kuvakaappauksen ottaa pyyhkäisemällä näytön päällä käden sivulla oikealta vasemmalle tai toisin päin, kuvakaappaus tallentuu.

Nokia

Ottaaksesi kuvakaappauksen Nokian älypuhelimella, jossa on Android. Avaa ilmoituspaneeli ja vedä tilapalkkia alaspäin. Valitse Kuvakaappaus. Kuvankaappauksen voi ottaa myös painamalla yhtä aikaa äänenvoimakkuuden hiljennyspainiketta + virtapainiketta. Kuvakaappauksia voi tarkastella Kuvat-sovelluksessa.

Lisää kuvakaappausohjeita löydät kuvankaappaus sivulta.

Suosituimmat julkaisut

Windows

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Windows-tietokoneella.

Android

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Android-laitteella.

Mac

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Mac-tietokoneella.

Uusimmat julkaisut

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

IMEI-koodin selvittäminen helposti

Puhelimen yksilöllinen IMEI-koodi auttaa, jos puhelin katoaa tai varastetaan. Katso kuinka voit selvittää koodin iPhonesta tai Android-puhelimesta.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

iPhonen uudelleenkäynnistäminen

Miten tapahtuu iPhonen uudelleenkäynnistäminen? Aika ajoin tulee eteen tilanne, että iPhone pitää joko sammuttaa kokonaan tai uudelleen käynnistää. Tämän artikkelin...
kuvakaappaus google ohje

Näyttökuvan ottaminen Chromebook

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Chromebook

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Tunnista iPad-malli

Kuinka erottaa eri iPad-mallit toisistaan? Milloin oma iPad julkaistiin? Mitkä olivat, tietyn iPad-mallin tallennustila vaihtoehdot? Missä malleissa on Face ID...
kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

SIM-kortin vaihtaminen iPad

Tiedätkö kuinka iPadiin vaihdetaan SIM-kortti. Tämän artikkelin avulla selviää, kuinka tapahtuu SIM-kortin vaihtaminen iPad.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

SIM-kortin vaihtaminen iPhone

Tiedätkö kuinka iPhoneen vaihdetaan SIM-kortti. Tämän artikkelin avulla selviää, kuinka tapahtuu SIM-kortin vaihtaminen iPhone.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Tunnista iPhone-malli

Miten erottaa eri iPhone-mallit toisistaan? Milloin tietty iPhone-malli julkaistiin? Mikä mallinumero vastaa mitäkin iPhone-mallia? Mikä olivat, tietyn iPhone-mallin...
kuvakaappaus apple ohje

Näyttökuvan ottaminen Apple Watch

Kuvankaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Apple Watchilla.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Mallinumero hakusessa iPhone tai iPad

Laitteen mallinumero hukassa? Applen iPhonen, iPadin ja iPod touchin mallinumeron voi löytää useammasta eri paikasta. Tämä artikkeli auttaa mallinumeron...
kuvakaappaus apple ohje

Näyttökuvan ottaminen iPhone

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen iPhone.

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.