Puhelimen yksilöllinen IMEI-koodi auttaa, jos puhelin katoaa tai varastetaan. Katso kuinka voit selvittää koodin iPhonesta tai Android-puhelimesta.
"
04/2021
kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

IMEI-koodin selvittäminen helposti

Jokainen puhelin on mahdollista tunnistaa yksilöllisen IMEI-koodin avulla. Laitteen tunnistaminen on hyödyllistä, jos puhelin on kadonnut tai varastettu. Operaattorit voivat koodin avulla tunnistaa varastetun laitteen ja estää sen käytön, vaikka puhelimeen olisi vaihdettu toinen SIM-kortti. Lisäksi IMEI-koodia tarvitaan takuuhuoltojen tai vaihtohyvityskauppojen yhteydessä.

On siis suositeltavaa selvittää oman puhelimen IMEI-koodi ja kirjoittaa se ylös. Koodin voi selvittää useammalla tavalla. Uuden laitteen kohdalla koodi löytyy helposti myyntipakkauksesta. Koodin voi tarkastaa myös helposti puhelimesta, mutta laiteiden välisiä eroja on. Android-laitteille ja iPhonelle on omat ohjeensa, mutta on myös olemassa universaali tapa selvittää IMEI-koodi.

Mainos

IMEI-koodi Android

Android-puhelimessa IMEI-koodi löytyy asetuksista. Eri valmistajien välillä valikot voivat erota toisistaan, mutta useimmiten koodi löytyy seuraavilla ohjeilla.

  1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä, Yleiset tai Tietoja puhelimesta, jota kautta koodi löytyy.
Android asetukset hakutoiminto IMEI

Asetusten hakutoiminnon avulla IMEI-koodin etsiminen. (Kuvakaappaus)

Valikoiden selaamisen sijaan voi koodin löytymistä helpottaa hakemalla sitä suoraan Asetusten hakutoiminnon kautta. Hakutoiminto löytyy tavallisesti Asetusten ylälaidassa olevan suurennuslasi kuvan kautta. Avautuvaan hakupalkkiin kirjoittamalla ”imei” näyttää puhelin listan hakutuloksista. Valitse listalta IMEI (tila) tai IMEI-tiedot. Tämän jälkeen koodi näytetään.

Kun koodi on näkyvissä, voi sen helposti tallentaa kuvaksi kuvakaappauksen avulla. Perinteisempi vaihtoehto on kirjoittaa koodi paperille.

Tarvittaessa lisätietoja löytyy Googlen ohjeistuksesta.

IMEI-koodi iPhone

iPhonessa IMEI-koodi voi tarkistaa Asetuksista seuraavien ohjeiden avulla.

  1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Tietoja.

Näkymää on vieritettävä alaspäin, että IMEI-koodi kohta tulee näkyviin. Tietoja-näkymästä löytyy IMEI-koodin lisäksi muita puhelimen tietoja, kuten ohjelmistoversio, mallin nimi, mallinumero ja sarjanumero.

iPhone asetukset tietoja IMEI

iPhonen tietoja-näkymä. (Kuva: Apple.)

Helpoin tapa tallentaa koodi, kun se on näkyvissä puhelimen näytöllä, on ottaa kuvakaappaus.

Tarvittaessa lisätietoja löydät Applen ohjesivulta.

Mainos

Oikotie

IMEI-koodin pystyy selvittämään helposti puhelimen soittotilan avulla. Kun soittotilaan näppäilee koodin *#06#, tällöin puhelimen näytöllä näkyy suoraan IMEI-koodit.

iPhone soittotila IMEI

iPhonen soittotila. (Kuvakaappaus)

Suosituimmat julkaisut

Windows

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Windows-tietokoneella.

Android

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Android-laitteella.

Mac

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Mac-tietokoneella.

Uusimmat julkaisut

kuvakaappaus android ohje

Näyttökuvan ottaminen Android

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Android-laitteella.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

iPhonen uudelleenkäynnistäminen

Miten tapahtuu iPhonen uudelleenkäynnistäminen? Aika ajoin tulee eteen tilanne, että iPhone pitää joko sammuttaa kokonaan tai uudelleen käynnistää. Tämän artikkelin...
kuvakaappaus google ohje

Näyttökuvan ottaminen Chromebook

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Chromebook

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Tunnista iPad-malli

Kuinka erottaa eri iPad-mallit toisistaan? Milloin oma iPad julkaistiin? Mitkä olivat, tietyn iPad-mallin tallennustila vaihtoehdot? Missä malleissa on Face ID...
kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

SIM-kortin vaihtaminen iPad

Tiedätkö kuinka iPadiin vaihdetaan SIM-kortti. Tämän artikkelin avulla selviää, kuinka tapahtuu SIM-kortin vaihtaminen iPad.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

SIM-kortin vaihtaminen iPhone

Tiedätkö kuinka iPhoneen vaihdetaan SIM-kortti. Tämän artikkelin avulla selviää, kuinka tapahtuu SIM-kortin vaihtaminen iPhone.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Tunnista iPhone-malli

Miten erottaa eri iPhone-mallit toisistaan? Milloin tietty iPhone-malli julkaistiin? Mikä mallinumero vastaa mitäkin iPhone-mallia? Mikä olivat, tietyn iPhone-mallin...
kuvakaappaus apple ohje

Näyttökuvan ottaminen Apple Watch

Kuvankaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen Apple Watchilla.

kuvakaappaus vinkit ja ohjeet mobiili

Mallinumero hakusessa iPhone tai iPad

Laitteen mallinumero hukassa? Applen iPhonen, iPadin ja iPod touchin mallinumeron voi löytää useammasta eri paikasta. Tämä artikkeli auttaa mallinumeron...
kuvakaappaus apple ohje

Näyttökuvan ottaminen iPhone

Kuvakaappaus on näppärä tapa tallentaa näytön sisältö kuvaksi. Tässä artikkelissa neuvotaan kuinka otat kuvakaappauksen iPhone.

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.